Home » Blog » Resin Art: epoxy op zijn mooist

Resin Art: epoxy op zijn mooist

Onlangs maakte ik kennis met 'Resin Art'. Ik begon met een starters-kit en was direct verkocht. 

Wat is Resin Art?

Resin Art is razend populair in Amerika en de kunststroming wordt steeds bekender in Nederland. Het is vrij vertaald het decoratief gebruik van epoxy giethars. Door het toevoegen van pigmenten of alcohol inkt aan de epoxy krijg je verrassend mooie effecten. Ik zeg verrassend, omdat het in de droogtijd nog wel eens kan veranderen. En juist dat maakt het ook leuk en uitdagend om het steeds meer onder controle te krijgen.

Toepassing
Je kunt de epoxy giethars toepassen op diverse materialen, te denken aan hout, beton of in een silicone mal als je juist een bepaalde vorm, zoals een onderzetter, wilt maken. Het hecht namelijk niet aan silicone mallen e.d. waardoor je na ca 24 uur een prachtig item uit de mal haalt.

 

 

Items van epoxy giethars bij Anne Mosaic & Artwork
De items gemaakt van epoxy giethars zijn waterbestendig, erg sterk en stuk voor stuk uniek.  Ze zijn niet vaatwasserbestendig dus schoonhouden doe je met een vochtige doek.
Als ik zeg dat ik de items mooi vindt is dat een understatement. Ik kan namelijk bij ieder item niet wachten totdat het uitgehard is en het eindresultaat te bewonderen is... :) 

Bij Anne Mosaic & Artwork zijn er op dit moment onderzetters en bijzettafels met een epoxy-blad verkrijgbaar, maar er wordt hard gewerkt aan meer items van dit sterke en bijzondere materiaal.

Benieuwd naar het actuele Resin Art - assortiment? Klik hier.

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.